Aparat de reazem din neopren LASTO-BLOCK

Recomandat pentru rezemarea tablierelor podurilor rutiere cu structura de beton, metalica sau mixta, de gabarit mic si mediu.

- format rectangular sau cilindric
- reazeme fixe ori mobile

Cere oferta

Descriere

CARACTERISTICI : Reazemele elastomerice LASTO®BLOCK sunt aparate de reazem ranforsate, fabricate din cauciuc sintetic cloroprenic (CR) sau cauciuc natural (NR). Respectând un proces de producţie bine pus la punct precum şi materiale de cea mai bună calitate, vă putem garanta o durată de funcţionare indelungată, fără cerinţe de întreţinere.

CARACTERISTICI CONSTRUCTIVE GENERALE: Reazemele elastomerice LASTO®BLOCK constau din blocuri vulcanizate, armate cu două sau mai multe tole din oţel. Înglobarea prin vulcanizare în elastomer a tolelor din oţel superior asigură total protecţia anticorozivă a acestora, nefiind necesară vreo întreţine ulterioară. Cauciucul utilizat este unul extrem de rezistent la îmbătrânire şi a temperaturi extreme, ozon sau ultraviolete.

DOMENIILE DE APLICATE: Reazemele elastomerice mageba LASTO®BLOCK sunt utilizate în principal la rezemarea elementelor podurilor şi clădirilor, fiind apte să funcţioneze între -40°C and +50°C. Cre şteri ocazionale ale temperaturii până la +70°C pot fi suportate fără probleme. Reazemele LASTO®BLOCK pot absorbi mişcări orizontale pe orice direcţie, precum şi momente de rotaţie în jurul oricărei axe prin deformare elastică - permiţând astfel transferul sigur al sarcinilor de la o componentă structurală la alta.

STRUCTURA: Reazemele elastomerice LASTO®BLOCK sunt construite pe straturi, tolele de oţel alternând cu straturi elastomerice. Aderenţa perfectă a suprafeţelor în contact se realizează în cursul vulcanizării, cauciucul conjugat cu tolele de armare transformând ansamblul rezultat în unul rezistent la presiune şi deformări.

PRINCIPIU DE FUNCTIONARE: Aparatul de reazem elastomeric LASTO®BLOCK de la mageba funcţionează în primul rând ca un tampon elastic, ca o verigă de transmitere a eforturilor între elementele de construcţie ce trebuie conectate astfel încât să-şi transmită forţele şi să permită mişcările. Sarcina verticală a structurii însăşi, precum şi sarcinile din trafic sunt transmise către baza de reazem, fără concentrări de forţe. Reacţiunile din accelerarea sau decelerarea vehiculelor din trafic, vântul sau forţele centrifuge generează eforturi preluate şi absorbite eficient de reazemele elastomerice, precum şi forţele cauzate de deformări ale structurii sau elementelor adiacente acesteia. Materialele utilizate şi compoziţia acestora fac posibilă acomodarea mişcărilor cauzate de diferenţele de temperatură dintre elementele structurale. Forţele de rotaţie din deformările date de amplasarea componentelor structurii, sunt absorbite prin deformări elastice în jurul celor două axe orizontale.

MATERIALE SI INCARCARI: Elastomerul este un material macromolecular capabil de deformare elastică sub acţiunea unei sarcini, care revine la forma şi dimensiunile iniţiale atunci când sarcina este îndepărtată. Tolele din oţel sunt vulcanizate (îmbinate chimic) în masa elastomerului, în scopul armării sale. Reazemele elastomerice LASTO®BLOCK sunt disponibile în cauciuc sintetic cloroprenic (CR) sau în varianta mai economică, cauciuc natural (NR) cu nivel de ozon “0”, conform EN1337.

STANDARDE SI MARCAJE DE CONTROL CALITATIV: Aparatele de reazem LASTO®BLOCK sunt conforme cu standardul european EN 1337-3 şi au trecut cu succes toate testele cerute de certificarea CE. În completarea controlului calitativ intern, reazemele elastomerice LASTO®BLOCK sunt totodată monitorizate de un organism recunoscut de supervizare în domeniul construcţiilor, MPA Stuttgart. Rolul controlului de calitate extern este de a monitoriza conformarea procedurilor interne de control al calităţii la exigenţele standardului EN1337-3. Controlul extern de calitate este în acord cu reglementările standardului european EN 1337 şi se constituie într-o garanţie a calităţii înalte a produselor mageba. Pentru fiecare caz în parte, reazemele LASTO®BLOCK pot beneficia de atestarea echivalentă în alte standarde, de exemplu DIN 4141, BS5400, AASHTO, etc.

CALITATE: Reazemele elastomerice mageba LASTO®BLOCK au fost încercate şi testate sub exploatare din trafic, pe durate extinse. Produsele au fost (şi sunt) utilizate cu succes pe mapamond, de mai mult de 40 de ani. Personalul calificat, liniile de producţie moderne şi laboratoarele de testare, controlul calităţii la fiecare etapă de fabricaţie asigură garanţia înaltei calităţi pentru fiecare produs mageba.

Galerie