Portofoliu

Showroom Auto

Obiectiv:        

Show–Room Auto Cobalcescu, Splaiul Unirii 311

Caracteristici:
Acoperisul-terasa al obiectivului este compus din urmatoarea stratificatie :
-    placa superioara de beton, finisata
-    hidroizolatie din membrana bituminoasa
-    termoizolatie din placi de polistiren extrudat
-    hidroizolatie (II) din membrana bituminoasa
-    sub-structura din placa inferioara de beton de rezistenta
-    grinzi si stalpi
-    finisaj tavan – tencuieli si vopsitorii

Cerinte:
Urmare a necesitatilor functionale ale obiectivului, cerinta principala a fost asigurarea acoperirii si hidroizolarii rosturilor de dilatare dintre diferitele sectiuni ale planseelor ce compun acoperisul - terasa circulabil, de trafic auto. Acoperisul terasa functioneaza ca parcare suspendata; acest lucru fiind generator de vibratii, miscari si tasari neuniforme intre diferitele sectiuni ale tronsoanelor de cladire, cu efect de miscare asupra rosturilor. In plus, fixarea mecanica a profilelor de dilatare a trebuit realizata de asa maniera incat sa functioneze in perfecta concordanta cu restul finisajului acoperisului, aparitia de fisuri sau intreruperi ale etansarii nefiind admise.

Lucrari efectuate:
    In cursul lucrarilor de edificare a obiectivului, rosturile de dilatare dintre planseele adiacente ce compun acoperisul terasa au fost echipate cu profile hidroizolante speciale. Atat montajul acestora pe trasee rectilinii cat si intersectiile lor au fost executate in mod corect, conform prescriptiilor tehnice. Sortimentul produselor a fost ales conform specificatiilor firmei producatoare, eficienta lor fiind dovedita de-a lungul mai multor zeci de ani de functionare ireprosabila, in obiective dintre cele mai diverse.
Instalarea lor a fost efectuatã cu respectarea specificatiilor, atat in ce priveste operatiunile generale de pregatire a nisei de instalare si ancorarea mecanica, cat si asigurarea etansarii la jonctiunea cu suprafetele invecinate, la intersectiile rosturilor ori la capetele acestora, in punctele de racord cu suprafetele verticale ale aticului.
O atentie deosebita s-a acordat intersectiei rosturilor, unde se intalnesc colturile a patru tronsoane diferite, fiecare avand propriile sale miscari. Hidroizolarea s-a realizat prin imbinarea etansa a insertiei elastomerice iar fixarea mecanica a fost atent realizata prin ancorarea solida atat a piesei de intersectie in X cat si a profilelor conectate la aceasta.

Rezultate:
    Acoperisul - terasa al obiectivului, care are si functiunea de parcare suspendata, isi indeplineste de aproape doi ani menirea, in bune conditiuni.
    In toata aceasta perioada, miscarile rosturilor de dilatare - aparute ca urmate a conditiilor de exploatare sau a tasarilor neuniforme ale solului, sub fiecare tronson al cladirii - au fost preluate de profilele livrate si instalate de PROSISTEM
Indiferent de anotimp, de conditiile de temperatura sau precipitatii, sistemul de profile a asigurat etansarea rosturilor si functionarea ireprosabila a acestora.
Gratie sistemului constructiv ales, in momentul in care - dintr-un motiv sau altul - insertia elastomerica etansa va trebui inlocuita, aceasta masura va fi posibila fara probleme, cu pastrarea intacta a caracteristicilor de hidroizolare initiale.


Cele mai noi produse:
Aboneaza-te la newsletter: